Арестуваните полицайски шефове отмъкнали печеливш тото фиш от възрастна жена

Снимка: Канал 3

Задържаните в София двама висши полицаи са отмъкнали печеливш тото фиш от възрастна жена. Тя подала жалба през януари за кражба. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата. Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР бяха арестувани в сряда при операция на прокуратурата и отдел "Вътрешна сигурност" на МВР.

"След като жената слиза от трамвай, установява, че липсва портфейла й от който липсват пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт за да получи печалбата си. Обяснено й било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и сумата ще бъде изплатена от централата на БСТ", обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Сигналът за кражбата бил докладван лично на шефа на 3 РУ, който я изпратил на свой колега – началник сектор в СДВР. Преписката по кражбата бил изпратена не по установения ред, директно с писмо от началника на 3 РУ", обясни още тя.

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че зам-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

"На 11 февруари относно случая е сезирана Софииска районна прокуратура. Разследването е възложено на следствения отдел. От вчера е започнала интензивна работа на следователи, извършени са претърсвания на двамата началници", заяви зам-районният прокурор Иво Илиев.

"При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ му е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства", съобщиха още той.

"Дамата, която е депозирала сигнала е възрастна жена в недобро финансово състояние, която сама се грижи за малко дете. Дамата се е явила в тотото и е заявила, че фишът, с печалбата й е бил отнет, това не е спряло служителя да го депозира от свое име", допълниха разследващите.

Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са достигнали до тях.

Двамата са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

Коментари

Задължително поле