Арестуваха Ангел Бончев, заплашил сина си с убийство

Ангел Бончев е бил задържан за 24 часа в столичното 8-о РУП, след като заплашил сина си с убийство и насочил срещу него пистолет. Предстои случаят да се докладва на Софийската районна прокуратура и да се прецени дали на Бончев ще бъде повдигнато обвинение и ще се иска ли постоянна мярка задържане под стража, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за „Труд“.

Тепърва ще се проверява с какво оръжие е бил заплашен синът на бившия президент на „Литекс“ и дали то е законно притежавано. Все още не е ясно и каква е причината Бончев да заплаши със смърт сина си.

На 21 май 2008 г. Ангел Бончев беше отвлечен от „Наглите“. Два месеца след това и съпругата му Камелия бе похитена. През 2012 г. Камелия Бончева почина от рак. Тя стана жертва на похитителите при плащането на откупа за мъж си - 397 000 евро, когато Бончев трябваше да бъде пуснат. Самият той пострада докато беше в плен и похитителите отрязаха единия му пръст. За свободата на съпругата си той по-късно направи дарение от 157 000 евро на фондация „Утре за всеки“, избрана от похитителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право