Арестуваха апаш, размахал нож на бензиностанция във Вършец

Снимка: Архив

Бабаитът е заподозрян за палежите на 4 коли

Криминално проявен мъж е задържан във Вършец, след като заплашил с нож местен младеж. Апашът е заподозрян от полицията и за серия поръчкови подпалвания на автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В неделя към 16,00 часа на бензиностанция на улица „Република” във Вършец 41-годишният Славчо И. – част от криминалния контингент в района и осъждан, се скарал люто с 24-годишния Найден Р. от село Черкаски.

Апашът извадил нож, замахнал с него към младия мъж и изкрещял "Ще убия теб, брат ти и майка ти". След сигнал за станалото полицаи открили и щракнали белезниците на бабаита. Славчо И. е прибран за 24 часа в ареста на Районното управление в Берковица. Ще бъде поискано задържането му за 72 часа в килия и налагане на постоянна мярка „под стража”.

По случая е образувано досъдебно производство. Върху арестувания апаш тегнат и подозрения за участие в палежите на 4 леки автомобила във Вършец в края на миналата година. Тогава неизвестни подпалиха четири коли, две от които „Ауди”, собственост на Найден Р. и негови близки. Според криминалисти возилата са били запалени за отмъщение в семейна война, след като Найден Р. започнал връзка с жена в развод. Разследването на палежите продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право