Арестуваха врачка, задигнала златно конче в Лом

Жена, представила се за врачка, отмъкнала с измама златно бижу от момиче в Лом. Крадлата е задържана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В четвъртък към 11.30 часа непозната влязла в офиса на кредитна фирма в Лом, заговорила служителката Катрин Л./23 г./ и я убедила, че е жертва на черна магия, която обаче можело да бъде развалена. Момичето се съгласило непознатата „магьосница” да й помогне, но, докато извършвала тайнствените си действия, жената задигнала от служителката златна верижка с висулка под формата на кон с тегло 2,03 грама. Малко след като непознатата изчезнала момичето разбрало, че е окрадено и подало сигнал на тел. 112. Започналото издирване бързо открило врачката, която бродела по улиците на Лом в търсене на нови жертви.

27 годишната Шана И. от Бойчиновци били задържана, направила пълни самопризнания и посочила заложната къща, където оставила бижуто. Верижката е била открита и върната, а крадлата е в ареста за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Коментари

Задължително поле