Арест за цирков артист в Норвегия

86-годишният Георги Попов-Гебош искал да види внука си, отнет от дъщеря му

Имало е риск за здравето му

Възрастният цирков артист Георги Попов-Гебош бе арестуван без причина от полицията в Норвегия, оплакаха се вчера негови близки. Задържането станало преди 6 дни в град Арендал, но досега местните власти не са дали на него или семейството обяснения за действията си спрямо 86-годишния българин, тежащ 56 кг и с влошено здравословно състояние.

От няколко дни бившият цирков акробат и клоун заедно със съпругата си, бил на гости на дъщеря си Цветелина Оланд, чиито деца са отнети от норвежката служба за закрила на децата БАРНЕВЕРН и тя води дела. Майката няма право да ги вижда, но това не се отнася за бабата и дядото от България. На 26 ноември Гебош отишъл до училището в Арендал да види отдалеч внука си Андреас и бил задържан на улицата.

Отвели го в участъка и го тикнали в килия, без да му осигурят преводач или връзка с адвокат, без да го уведомят за причината за ареста или да го питат дали взема лекарства. След 30 минути го извели на улицата и го пуснали в непознатия за него район на града. С риск за здравето му се наложило да върви 5 км при минусови температури и силен вятър.

Повече информация за случая вижте във видеата:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България