Арестуваха гръцки тираджия, предложил 50 евро подкуп на катаджия

Шофьор на гръцки ТИР, нарушил забраната за движение по път край Монтана, предложи рушвет на полицай, за да не бъде санкциониран. Униформеният обаче не приел парите и щракнал белезници на нарушителя, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В неделя следобед път III-112 между Монтана и Видин бил затворен за движение на тежкотоварни автомобили . Около 15 часа обаче Йоанис М. /52 г./ от град Лариса, Гърция, който управлявал влекач "Волво" с ремарке Ван въпреки забраната тръгнал с ТИР-а си по шосето. В района на село Студено буче гръцкият шофьор бил спрян от пост на „Пътна полиция” . Младшият автоконтрольор Илиян М. обяснил на тираджията, че ще му състави акт, но гъркът предложил 50 евро на униформения, за да си затвори очите. Полицаят веднага подал сигнал за опита за подкуп и на мястото пристигнала дежурна оперативна група.

Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за опит за подкуп на длъжностно лице, за което виновните ги грози до шест години затвор и глоба до пет хиляди лева.

Коментари

Задължително поле