Арестуваха двама ало измамници в Монтана

В колата им са намерени 20 450 лв., три мобилни телефона, таблет и златни накити

Задържани са двама участници в телефонни измами, извършвани на територията на град Монтана през последните месеци, съобщиха от МВР. Вчера в Районното управление „Полиция” 72-годишна жителка на града е съобщила, че същия ден около 10.30 часа след предварителна уговорка по телефона, е оставила зад табло на газопреносната мрежа на ул. "Калето" в града плик с 14 000 лв. в банкноти с различен номинал. Сумата била поискана от мъж, представил се като служител на полицията във връзка с оказване на съдействие за залавяне на телефонни измамници.

В резултат на предприетите светкавични действия, криминалистите  установили и задържали двамата извършители на престъплението - П.Р./37 г./ и 17-годишен, криминално проявени от гр. Вършец. Последвало претърсване на паркиран в центъра на града лек автомобил "Опел Зефира" с монтанска регистрация, ползван от двамата. В колата са намерени 20 450 лв., 3 мобилни телефонни апарата в комплект със сим-карти, таблет и златни накити. При обиск от двамата са иззети общо 1 220 лв., 310 долара, 3 мобилни телефонни апарати и 5 различни по вид златни накити.

П.Р и непълнолетният са задържани за срок от 24 часа. Работата по разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство, под наблюдението на Районната прокуратура. Изяснява се и съпричастността на двамата задържани в извършените през последните два-три месеца телефонни измами на територията на Монтана.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право