Арестуваха двама апаши, подлудили с кражби селата в Северозапада

Полицаи от Монтана и Видин разкриха и задържаха двама крадци, хвърлили в страх с ударите си селата в Северозападна България. Само за около месец изпечените апаши разбили и ограбили 2 кметска, шест магазина и един фризьорски салон.

Престъпния дует бе заловен в края на седмицата след неуспешна кражба от магазин в Монтана. В сряда сутринта в полицията получили сигнал за разбит търговски обект в областния град. Патрул на МВР бързо пристигнал на мястото и задържал 34 годишният криминално проявен Пламен В. от Монтана. Другият крадец обаче успял да избяга. При огледа на местопроизшествието служителите на МВР открили патронника на вратата на магазина разбит, а на около 50 м бил намерен автомобил „Ауди”, собственост на избягалия апаш Димитър В. /41 г./ от село Смоляновци.

В канал близо до колата криминалистите се натъкнали и на захвърлените инструментите на обирджиите – две отвертки, метален водопроводен ключ, чифт ръкавици и дървен клон с прикрепена към него част от патронник. Започнали издирването на беглеца, ден по-късно полицаите засекли и арестували в село край Монтана Димитър В. Той е с множество регистрации в полицията и вече осъждан.

Според криминалистите апашът и аверът му са участвали в кражбите на кметствата в монтанските села Долна Рикса и Славотин и в обирите на магазини в Чемиш, Видлица, Камена Рикса и Комарево. Апашите рязали катинари, разбивали врати и отмъквали от гастрономите пари, пиене и храна. Двамата са извършили и удар във фризьорски салон в Монтана откъдето задигнали техника за 5000 лева.

След разпитите Пламен В. е бил освободен от ареста, но часове по-късно бил задържан отново от полицията в Белоградчик. Според видински криминалисти Пламен В. и Димитър В. са свързани и със серия кражби през април и в общините Ружинци и Чупрене. В заложна къща в Монтана е намерен телевизор, задигнат при обир на кметството във видинското село Протопопинци. Полицейските служби в Монтана и Видин продължават разнищването на множеството набези на двамата крадци из целия Северозапад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право