Арестуваха кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева (СНИМКИ)

Снимки ТРУД

Заместничката й Биляна Петрова също с белезници

Преди минути бе арестувана кметицата на столичния района "Младост" Десислава Иванчева. Колата й е била засечена пред светофата на Спортната палата в София от два автомобила със  със сини буркани на покрива при акция на новата Комисия за противодействие на корупцията, предаде репортер на "ТРУД".

"Още нямам адвокат и не знам за какво става дума", провикна се Иванчева пред вече събралите се журналисти.

Според данните в колата освен Иванчева са пътували още две жени, които също са задържани, като една от тях е заместничката й Биляна Петрова. Има и още арестувани за предполагаемата корупционна афера, сред които и посредник в подкупа. На мястото преди малко пристигна шефът на Спезиализираната прокуратура Иван Гешев.

След "Труд", информацията бе публикувана и в социалните мрежи. Политологът Антон Тодоров пусна снимка в профила си, на която се вижда "закопчаната" Иванчева и още една жена, която според непотвърденни данни, е заместничка на Иванчева.

Сред източници на "ТРУД" Иванчева била хваната със 65 000 лева. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 лв. за издаване на разрешително за строеж.

Коя е тя?

Десислава Иванчева бе избрана за кмет на "Младост" на частичните местни избори през есента на 2016 година. Вотът се проведе след оставката на д-р Цвета Авджиева. Иванчева бе един от водачите на протестите срещу строежите в четирите микро района на комплекса. Тя бе издигната на изборите от инициативен комитет "За зелен Младост", като бе подкрепена и от партията на Георги Кадиев - "Нормална държава".

Основното обещание, с което Десислава Иванчева спечели поста на районен кмет, бе тотална забрана на строителството в "Младост".

Веднага след встъпването си в длъжност Иванчева започна да обвинява членовете на администрацията в саботажи и уволни почти всички стари кадри.

Резултатът от това бе административен хаос, в който районът е затънал и до днес. Последва и "развод" с "Нормална държава" и Георги Кадиев, който се извини на жителите на "Младост", че ги е подвел. А обещанието за спирането на строежите се оказа неизпълнимо, тъй като голяма част от инвеститорите са със напълно изрядни документи.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право