Арестуваха лихвар в Лом, скрил 120 000 лева в „Бурканбанк”

Полицията в Лом разгърна мащабна операция срещу нелегални лихвари в района. Пазителите на реда са претърсили три адреса в крайдунавския град и две близки села. Задържан е криминално проявен мъж в дома на който е открит стъклен буркан с натъпкани в него над 120 000 лева, половината от които във валута, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Акцията срещу нелегалните банкери е започнала още в началото на годината, когато в Районното управление в Лом постъпила информация за лица, който тайно извършват лихварска дейност. Криминалисти и служители на икономическа полиция близо три месеца следили и документирали дейността на заподозрените и сутринта в сряда нахлули в домовете им.

При обиск в къщата на Александър Р. /41 г./ в квартал ,,Момин брод" в трилитров стъклен буркан, закопан в саксия с посадено растение, са били намерени 60 850 лева и 29 865 евро. В дома са открити и множество документи, които уличават Александър Р. в незаконна лихварска дейност, казаха от полицията. От жилището са иззети паричните суми и документи, преносим компютър, тестер за банкноти и 2 мобилни телефони със сим-карти.

В двора на постройка в непосредствена близост до квартал ,,Момин брод", която е стопанисвана от Александър Р., е открит автомобил „Фиат Стило”, собственост на жител на близкото село Трайково. Полицаите са установили, че колата е оставена в залог срещу получена сума.

Александър Р. е задържан за 24 часа в РУ Лом. Мъжът е криминално проявен и осъждан за кражби, побои и изнасилване.

Пазителите на реда са претърсили и къща в село Комощица, обитавана от 32-годишната Росица Б., където са намерени и иззети множество документи - тетрадка с имена, адреси, дати, изписани отдадени и дължими суми, както и разплащателни документи от изипей, мъниграм, преносим компютър и мобилен телефон. Жената е била разпитана в полицията в Лом.

Обиск е бил извършен и в дом в село Василовци, където живеела Цветелина Л./34 г./. Там са намерени и иззети 4 мобилни телефони със сим-карти.

По случаите са образувани досъдебни производства. Операцията срещу лихварите в Ломско продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право