Арестуваха муле на ало апаши, задигнали 5000 лева от баба в Лом

Снимка: Архив

За 24 часа полицията разкри и арестува млад мъж, станал посредник на телефонни измамници и прибрал 5000 лева от възрастна жена в Лом, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В понеделник 82 годишната Цветана И. от крайдунавския град окачи плик с пет хилядарки на прозореца на дома си, убедена от непознат по телефона, че помага за операция на МВР срещу измамници. Информирани за случая, криминалистите започнали разследване и стигнали до пратеника на „ало” апашите, който взел плика със спестяванията на бабата.

Полицаите открили и задържали във Видин 21 годишния Майкъл Н. от Лом. В него пазителите на реда открили част от задигнатите пари - 3900 лева. Майкъл Н. е задържан за 24 часа в Районното управление на МВР в Лом. Работата по изясняване на връзките му с измамниците продължава.

Телефонните измамници обаче продължават да атакуват възрастните хора в област Монтана, казаха от полицията. Мнозина от пенсионерите разпознават апашите и не им дават пари, но други продължават да се хващат на въдиците им. Във вторник 79 годишна жителка на Вършец е оставила 1200 лева пред дома си, след като първо била заплашвана от престъпник по телефона, а по-късно друг непознат й се представил за инспектор от полицията и поискал пари, за да заловят обирджиите.

Пак в сряда с 1700 лева изгоряла и 79 годишна жена от Монтана, която също била заблудена, че помага на МВР да спипа телефонни измамници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право