Арестуваха мъж, заклал кон край Берковица

Снимка: Владимир Савов

50 годишен мъж е задържан заради убийство на кон край Берковица. Извергът пробол с нож животното заради изпотъпкана градина, съобщиха от полицията в Монтана.

В сряда сутринта жител на подбалканския град открил в ливадите след последните жилищни блокове в местността "Сарая" окървавен труп на кон. Човекът веднага подал сигнал и на мястото пристигнали оперативна група на МВР и ветеринарен лекар. Експертите установили, че конят – мъжки, на видима възраст между 3-5 години, е с дълбока рана на гърдите.

Извършителят на убийството дори оставил оръжието си - нож дълъг 21 см, забит в белия дроб на животното. Криминалистите започнали издирване и още същия ден задържали Борис С. от Берковица, който направил пълни самопризнания. Мъжът заявил, че е посегнал на жребеца, защото пуснати на свобода коне в района утъпкали градината му.

Борис С. е прибран за 24 часа в Районното управление на МВР. По случая е образувано досъдебно производство. За убийството на животното законът предвижда до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лева.

Коментари

Задължително поле