Арестуваха мъж заради заплахи срещу Тръмп

Отправял закани за убийство

Заподозреният е издирван и за други провинения

Мъж от Южна Аризона беше арестуван за предполагаемо отправяне на смъртни заплахи срещу Доналд Тръмп в социалните мрежи, предаде Би Би Си.

Това станало в четвъртък, когато бившият държавен глава и кандидат на републиканците за изборите през ноември, е бил в района, за да посети границата между САЩ и Мексико.

Шерифството в окръг Кочис идентифицира заподозрения като Роналд Лий Сайвръд (66 г.) от град Бенсън. Селището е в същия окръг като граничната зона, която Тръмп посети.

Службата на шерифа съобщи, че Сайвръд е задържан около 14,30 часа. Не се дават подробности за предполагаемите заплахи и за ареста.

Службата на шерифа допълни, че Сайвръд е бил издирван и по няколко неизпълнени заповеди за задържане в Уисконсин за шофиране в нетрезво състояние и неявяване в съда, по обвинение за пътна катастрофа и бягство от местопроизшествието в окръг Греъм, Аризона, и за това, че не се е регистрирал като извършител на сексуално престъпление в окръг Коконино, Аризона.

Тръмп оцеля при опит за убийство на 13 юли. В сряда, на първия си митинг на открито след опита за покушение, той произнесе реч зад бронирано стъкло в щата Северна Каролина, която беше посветена на националната сигурност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка