Арестуваха наркопласьори в хотел в Търново

Двама мъже са били арестувани във вторник следобед на автогарата във Велико Търново заради подозрение за търговия с наркотици. След задържането им, веднага е бил претърсен и адреса, на който постоянно пребивава единият от тях-Това е стая в хотел в центъра на старата столица. Полицаи и следователи нахлули в хотела около 17 час.

Други гости на туристическия обект пък са били разпитвани като свидетели. По думите им, униформените направили обиск в стаята на М.К., който през цялото време бил с белезници. Според очевидците в стаята му било открито голямо количество амфетамини и пачки с банкноти от по 500 лева.

Мъжът, живеел в хотела от повече от година и половина. За него се знае, че е от Варна и че има бизнес в строителството, като се хвалел, че работи като подизпълнител на различни обекти в Свищов. Той твърдял, че съпругата му работела в митниците. Според запознати арестуваният е свързан с нерегламентирани бизнеси на ТИР-паркинга в Килифарево. По информация отново от съседите му, същият ден мъжът отишъл до автогарата във Велико Търново, за да вземе пратка с протеинови добавки за фитнес.

Във вторник късно вечерта на територията на региона се провежда широкомащабна полицейска операция, която е съвместна между служители на ГД БОП и ОД на МВР и е свързана със разпространението на наркотици. Претърсват се адреси и се проверяват заподозрени лица от кримиконтингента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони