Арестуваха непълнолетен убиец на жена в Шуменско

След инцидента си сменил местоживеенето

Окръжната прокуратура в Шумен е задържала за срок до 72 часа непълнолетният И.И./17 г./, след като беше привлечен като обвиняем за умишлено убийство на 45-годишна жена в село Лятно.

Както "Труд" писа, на 8 юни срещу 9 юни момчето било на гости в къща в селото заедно с пострадалата Емине Р. и други свидетели. Почерпили се с алкохол, след което домакинът изгонил пострадалата. Жената отишла до селския магазин, после се върнала отново пред къщата и започнала да крещи. Тя била ядосана, че е отнет мобилния й телефон. Появата й била забелязана от обвиняемия, въпреки че бил глухоням и нямало как да чуе виковете й.

Тийнейджърът обаче ставал много агресивен след употреба на алкохол. Той излязъл на улицата и й нанесъл побой с ритници и юмруци, като я повалил на земята. Открили я минувачи. Откарана е болница в кома, но на 26 юни починала.

След деянието 17-годишният И.И. и майка му се преместили да живеят от Каолиново, Шуменско, в Силистренско. Той е съпричастен и към друго досъдебно производство за нанесена телесна повреда на пастир през есента на м.г. Счупил му шест ребра.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо невръстният извършител, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право