Арестуваха обирджия на бензиностанция в Шумен

Издирват още трима съучастници на молдовеца

Разкриха и арестуваха един от четирима въоръжени обирджии на бензиностанция до Шумен - окръжната прокуратура е наложила 72-часово задържане на 20-годишен гражданин на Молдова за грабеж на 254 лв., придружен със средна телесна повреда. Т.Г. е привлечен като обвиняем за грабежа, като за това била употребена и сила, уточняват от Апелативна прокуратура-Варна в четвъртък.

Негови съучастници са били още три неизвестни до момента лица. Ударът по бензиностанцията на "Петрол" на 5-ти километър до Шумен, бе извършен през нощта на 11 април т.г., когато на смяна била само една жена.

Както "Труд" писа, мъжете нахлули маскирани и нападнали бензинджийката, както и клиент, озовал се случайно на мястото. Те насочили пистолет към жената, удряли я с оръжието, счупили и ръката й, замъкнали я зад обекта. Нападнат и бит бил и случайният посетител.

Нападателите си тръгнали с каса с оборота от 254 лева в нея, собственост на „Петрол“ АД. На служителката е причинена средна телесна повреда, а на клиента лека. Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от съда. Уведомено е посолството на Република Молдова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България