Сложиха белезници на Перата заради саморазправа с тв оператор на протеста в Асеновград

петър низамов-перата

 

Видният националист, ловец на нелегални бежанци и ютуб герой Петър Низамов-Перата е бил арестуван заедно с още две лица след неделното шествие по улиците на Асеновград, където да протестират срещу ромските безцинства у нас се събраха близо 5000 души от цялата страна.

Полицаите щракнали белезниците на Перата около 2 часа през нощта в понеделник в Бургас, където бил издирен, след сигнал, че е нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди на оператора на bTV Петър Джанаваров по време на протеста в Асеновград. Петър Низамов, който излъчвал на живо във Фейсбук участието си в протестното шествие побеснял, след като телевизионният оператор неволно му бутнал телефона, докато си правел селфито, и му налетял.

„Не го познавам, но действията, които демонстрира на протеста, показват, че този човек е способен на всичко", коментира шефът на Областна дирекция на МВР-Пловдив комисар Атанас Илков. Той допълни, че по случая е образувано бързо полицейско производство, а задържаните за срок до 24 часа заедно с Петър Низамов-Перата лица след неделния протест в Асеновград са общо три. Перата е бил докаран от Бургас в Пловдив, където срещу него е образувано досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле