Арестуваха пиян, заканвал се да пали бившата

Снимка: Архив

Мъжът бил намерен до оградата на имота й, въпреки че имал забрана да я доближава

Пиян е арестуван, след като го издали в полицията в Разград, че се заканва да запали с бензин жената, с която доскоро живеел на семейни начала. Тя обаче се била жалила от него и се сдобила със заповед за незабавна защита, което вероятно е провокирало агресивните закани. Въпреки забраната да я доближава, той бил намерен от полицаите до оградата на имота й в разградското село Голям Поровец. За щастие това станало преди да направи някоя беля.

До ареста му се стигнало, след като негов познат се обадил в полицията към 19,30 часа в сряда, че 40-годишният, който бил от село Поройна, област Силистра, му гостувал малко преди това. Гостът бил във видимо нетрезво състояние и сипел закани, че ще отиде в селото на бившата си, за да я запали. Домакинът се притеснил и алармирал полицията, за да не пострада някой.

Полицаите от Исперих отишли на посочения адрес в село Голям Поровец и наистина намерили пияния мъж да обикаля имота на бившата си приятелка. Проверката за алкохол показала, че с 2,46 промила.

Предисторията била, че жената, която доскоро деляла покрив с мъжа, била получила заповед за незабавна защита и той нямал право да доближава нито нея, нито имота й.

За нарушаването на забраната срещу мъжа е образувано бързо производство.

Коментари

Задължително поле