Арестуваха подпалвач на училище

Мъж на 36 г. от шуменското село Тодор Икономово е арестуван за подпалената по невнимание и опожарена сграда на старото училище в същото село. Това съобщиха от ОДМВР-Шумен в петък и уточниха, че А.А. е известен на полицията, преди 2 г. е имал подобно деяние.

Парадоксално е, че мъжът живеел в къща само на 300 метра от необитаемата сграда на старото школо. Той обаче отишъл да спи в класна стая и запалил огън да се стопли. Така пламнал каратаван и огънят се разгорял светкавично. След 04 часа призори в четвъртък местен жител, който минавал край постройката забелязал пламъците и алармирал кмета на селото, а той извикал на помощ огнеборци. На място е изпратен екип на пожарната в Каолиново, след това на помощ се притекли и огнеборци от Шумен.

За гасенето на постройката са използвани 56 тона вода. Унищожен е 400 кв.м. покрив, от сградата са останали само стърчащи стени.

Извършен е оглед, който с категоричност установил, че пламъците в постройката без електричество са предизвикани от човешка дейност. Образувано е досъдебно производство за палеж по непредпазливост и като заподозрян за срок до 24 часа е задържан 36-годишният А.А.

Старата сграда е ползвана за училище последно преди две десетилетия, вече има нова база, в която учат децата. Правени са опити за продажба на простойката, но неуспешни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право