Арестуваха полицаи - дилъри на наркотици (обзор)

Единият полицай (с бяла тениска) бе арестуван и изведен пред дома му в кв. „Лагера”. Снимка БУЛФОТО

Двамата униформени продавали амфетамини рамо до рамо с уличните пласьори

Двама столични полицаи бяха арестувани за пласиране на наркотици при акция на прокуратурата и агенти „Вътрешна сигурност”.

Вчера преди обяд на ул. „Христо Матов” в кв. „Лагера” беше задържан единият - 23-годишен служител от „Охранителна полиция” в Четвърто РПУ. По непотвърдена официално информация той се казва Светослав и е от Ботевград, но живее и работи в София. Той бе изведен с белезници от бл.23 в квартала, а колегата му го закопчали агенти, влезли в самото районно.

Униформените са били следени в продължение на 3 месеца, като са използвани и специални разузнавателни средства. Смята се, че двамата са пласирали предимно амфетамини. При обиските в жилищата им са открити пари и наркотици. Проверява се участието и на други полицаи в престъпната схема. Разследващи засекли, че двете ченгета са действали заедно с наркодилъри.

Хора от „Лагера” се оплакаха, че в квартала свободно се продава дрога и сигнализирали нееднократно за това, но досега нямало реакция.

От „Вътрешна сигурност” не за първи път се занимават с Четвърто РПУ. През януари бяха задържани петима полицаи от същото управление за събиране на такса „спокойствие”. Те изнудвали търговци, които работят в столичния квартал „Лозенец”. Сред тях беше и началникът на сектор „Икономическа полиция”. Ченгетата дори не криели, че живеят охолно и в лукс, какъвто доходите им не позволяват. Година по-рано пък бе сменено цялото ръководство на районното.

Коментари

Задължително поле