Арестуваха работници за подпаленото училище в Шумен

С горелка подпапили пчелен рой и покрива

Двама работници са били арестувани от полицията като съпричастни за подпаления покрив на СУ "Васил Левски" в Шумен, съобщават от полицията. Те забелязали в комина на школото пчелен рой и се опитали да го унищожат с горелка, но в резултат на действията им пламъците се прехвърлили и обхванали изолацията на покрива. Както "Труд" писа в понеделник следобяд покрива на училището, което се ремонтира с евросредства, лумна в пламъци и 150 ученици бяха евакуирани.

Двамата мъже са на по 21 г. от Радомир и са братя близнаци с еднакви инициали Л.С. Щателен оглед и данни на двамата работници сочат причината за адския пожар. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За причиняване на пожар по непредпазливост е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на случая продължава под надзор на прокурор от районната прокуратура в Шумен.

Три екипа огнеборци потушиха с 30 тона вода пожара, при който изгоря 500 кв.м. изолация на покрива. Нанесените щети ще бъдат покрити от фирмата-изпълнител на обекта или от застраховател. Учебните занятия в гимназията продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право