Арестуваха рецидивист, блудствал с двете момиченца на приятелско семейство

Снимка: Архив

Посегателствата върху децата започнали още преди 3 години

45-годишен рецидивист, блудствал с двете момиченца на приятелско семейство, задържа прокуратура в Разград за 72 часа. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна, след като насилникът на децата, които са на 9 и 13 години, е бил издирен и арестуван във вторник.

Ден преди това, вероятно от социалните служби, бил подаден сигнал, че децата са били обект на посегателства близо 3 години от Бюрхан А., който уж бил близък на родителите им.

По данни на прокуратурата едно от децата разказало какво правел чичкото с тях в една от стаите на къщурката им, която посещавал всеки ден, като се възползвал от отсъствието на майката и таткото.

Последната присъда на задържания за блудството била 3 години лишаване от свобода. И тогава бил признат за виновен за блудство и грабеж. Освободен бил условно предсрочно от затвора през април 2014 г. До момента имал общо три осъждания.

Бюрхан бил от селата в района. Родителите на децата, които са от български произход, пък живеели в голям недоимък. Препитавали се с каквото намерят. Имало данни, че имат някаква степен на умствена изостаналост, съобщиха неофициално разследващи. Дали това е така ще се установява в хода на досъдебното производство.

Двете деца, които ходят на училище, са изведени от дома на родителите. Настанени са под надзора на социални работници и други специалисти в звено за закрила.

Прокуратурата внася искане в съда за налагане на мярка за неотклонение за задържане под стража на рецидивиста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право