Арестуваха рецидивист задигнал 2800 лева преди 5 месеца

Кражба на пари и документи от жилище в село Бутово, разкриха служители на полицейското управление в Павликени. Престъплението е извършено на 16 април тази година. По данни на тъжителя от жилището били откраднати 2800 лвева и лични документи.

От проведените действия по разследването е установено, че извършител на престъплението е 23-годишния В. А. от същото село, известен на полицията и осъждан. Първоначално е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

В понеделник В. А. е привлечен, като обвиняем. Наложена му е мяка за неотклонение „задържане под стража“.

За броени минути служители на РУ – Горна Оряховица разкриха кражба на 50 лв. В понеделник сутринта в управлението е получен сигнал от 32-годишен мъж от с. Нова Върбовка, който обяснил, че са му задигнати пари. Той обяснил, че престъплението е извършено на пътя между село Драганово и град Долна Оряховица.

Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че потърпевшият се е заговорил със случайно застигнал го по пътя мъж. Той му поискал 2 лв. и тъй като потърпевшият не разполагал с по-дребни пари, извадил банкнота от 50 лв., която непознатият взел и се оттеглил.

В близост до мястото полицейските служители установили каруца с дърва, в която се возели 40-годишния Ж. Л. и 34-годишния И. С. и двамата от Драганово. В хода на извършената проверка е изяснено, че те са извършители на престъплението. Ж. Л. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България