Арестуваха трима апаши, нападнали баба за 5,20 лева

Снимка: Архив

Единият от хайдуците е внук на ограбената старица

Полицията в Монтана разкри и залови за по-малко от денонощие трима обирджии, които нападнаха възрастна жена в дома й и със смъртни заплахи й отнеха пет лева и домашния телефон. Единият от обирджиите е роднина на жертвата, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Нападението стана в нощта на неделя срещу понеделник, когато апашите разбили вратата на къщата на 75 годишната Елка В. в село Драганица, нахвърлили се върху нея със закани и поискали да им даде всичките си пари. Старицата напразно обяснявала, че няма пари, хайдуците я заплашвали с бой и смърт, ровели из стаята, но след като не открили нищо взели последните 5,20 лева от портмонето на пенсионерката и телефона й и изчезнали.

Чак на сутринта уплашената жена подала сигнал за грабежа и полицията започнала издирване. За часове криминалистите стигнали до нападателите – Кристиян М. /20 г./ и Стефан Н./23 г./.от село Бързия и Ален В. /28 г./ от Берковица. И тримата са криминално проявени, а един от тях е внук на бабата. Най-вероятно апашите са смятали, че старицата има повече пари и са пристигнали посред нощ в селото с автомобил, за да я оберат, коментираха криминалисти. Престъпниците са направили пълни самопризнания и са задържани за 24 часа в ареста.

Коментари

Задължително поле