Арестуваха трима дрогирани шофьори през уикенда в Търновско

Служители на Пътна полиция са спипали трима дрогирани шофьори през уикенда по пътищата на Великотърновска област.

Униформените са намерили наркотични вещества във водач, седнал зад волана, след употреба на амфетамин и метаамфетамин. Около 23,30 часа в неделя на ул. «Христо Ботев» във Велико Търново пътни полицаи спрели за проверка лек автомобил "Мазда", управляван от 50-годишния Й. Б. от Габрово.

В колата полицаите открили и иззели над 14 грама метаамфетамин и канабис. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин. Й.Б. и пътниците – 28-годишният И. Ц. от Велико Търново и 41-годишният В. С. от село Донино са задържани за срок до 24 часа.

Водач, употребил наркотични вещества, е установен и в горнооряховското село Янтра. В събота в 21,50 часа при провеждане на специализирина полицейска операция за противодействие на престъпността е извършена проверка на лек автомобил "Нисан", управляван от 23-годишния В. Г.

При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на тетрахидроканабинол. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа.

В петък в 22,06 часа в Долна Оряховица автопатрул спрял лек автомобил ,,Фиат Темпра", управляван от 21-годишния П. Т. При тест на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на тетрахидроканабинол и амфетамин. П.Т. е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право