Арестуваха трима след акция на полицията в столична аптека

Снимка: Архив

Полицейска акция е проведена днес в столична аптека заради сигнал за продажба на упойващи медикаменти без рецепта. По неофициална информация трима са задържани – фармацевтът и двама клиенти.

Операцията е започнала днес преди обяд в аптека, намираща се в столичния квартал „Св. Троица“, на бул. Габрово след сигнал, че в нея се продават незаконно лекарства и по- специално упойващите вещества морфин и ривотрил, съобщава БНТ.

Цял следобед продължиха процесуално- следствените действия, в които освен дознатели, участваха и криминалисти.

Аптеката работи със Здравната каса и има право да продава лекарства с жълта и зелена рецепта. Според жители на квартала обаче, това изискване не се спазва и тук всеки може да си купи упойващи вещества без нужния за целта документ.

БНТ: Какво знаете за тази аптека:

Клиентка: Знам, че се продават медикаменти без рецепти. Знам, че се продават лекарства на хероиново зависими и така и го знам от личен опит.

БНТ: Защо от личен опит?

Клиентка: Защото имам познат, който е зависим и който доста редовно си закупува медикаменти от точно тази аптека и съм общувала с други зависими, които също казват, че си купуват лекарства от тук“

Според други пък в аптеката няма нерегламентирана продажба на лекарства.

БНТ: Видях, че направихте опит да влезете в тази аптека, често ли пазарувате в нея?

Клиент: Да, защо?

БНТ: Да сте забелязали дали дават лекарства без рецепта?

Клиент: Не, винаги с рецепта и ми искат здравната ми книжка.

Без особени усилия откриваме, че съвсем близо до аптеката се търкалят спринцовки и опаковки от лекарства за шизофрения.

Наркозависимите употребяват медикаментите в тунелче, само на 5 метра от аптеката.

Малко след 17.20 ч. двама от задържаните бяха изведени от аптеката. Очаква се повече подробности за операцията да бъдат съобщени от МВР и прокуратурата утре.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.