Арестуваха четирима апаши, задигнали ловен арсенал край Лом

Крадците се готвели да продадат опасните пушкала на черния пазар

Полицията в Лом разкри за броени дни кражбата на четири пушки, пистолет и голямо количество патрони от село в Северозапада. Апашите – четирима криминално проявени мъже, са задържани, открито е и оръжието, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Ударът, при който в ръцете на престъпници попадна цял арсенал от пушкала, бе извършен в началото на февруари. Обирджиите атакували дома на Тошко И./61 г./ законен ловец от село Медковец, през нощта, докато стопанинът, който работи като охранител, бил на смяна.

Бандата счупила прозорец, вмъкнала се в къщата, разбила две метални каси и прибрала от тях гладкоцевна пушка ТОЗ- 12 калибър, карабина ИЖ - калибър 30-06, ловна карабина „Калашников” - калибър 7,62, малокалибрена карабина ЧЗ и въздушен пистолет "Super air".

Започналото бързо издирване на крадците и оръжието отвело криминалистите до четворка опитни апаши от Медковец, известни с многобройни домови кражби в района. Полицаите разкрили и задържали Галин М. /25 г./, братята Бисер /30 г./ и Гошко К./24 г./ и Борислав А./23 г. /.

Задигнатите оръжия са намерени заедно с 3 пълнителя и 244 патрона от различен калибър, които не са били заявени като откраднати от собственика. Според пазителите на реда апашите най-вероятно са търсили пари и ценности, но след като не открили, отмъкнали оръжието, за да го продадат на черния пазар.

„Нарезните ловни карабини са много търсени както от бракониери, така и от бандити, замесени в грабежи, обири и поръчкови убийства. Крадците са подготвили пушките за укриване, най-вероятно в земята, и продажба по-късно”, коментираха криминалисти. По случая е образувано досъдебно производство в Районното управление на полицията в Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право