Арестуваха 2 джебчийки в Пловдив след кражба и опит за подкуп на полицаи с 200 лв.

Две джебчийки - 23-годишната Р.Р. от лясковското село Добри дол и 28-годишната Н.Г. от град Съединение, са задържани за 24 часа в ареста на Второ РУ на МВР-Пловдив, след като по-възрастната от тях направила опит да подкупи двама полицаи.

Случката се разиграла в петък по обяд във Второ РУ на МВР, където постъпил сигнал от охранителите на здравно заведение на бул. "Пещерско шосе", че са заловили двете джебчийки с откраднато портмоне с лични документи и 60 лв. от чантата на 81-годишна пенсионерка.

Двете били отведени в районното управление, където след снемане на самоличността им, се оказало, че са добре известни на служителите на реда с множество криминални регистрации и осъждани.

Докато двама криминалисти оформяли документите за поредното им задържане извършителките, 28-годишната Н.Г. им предложила 200 лв. да се почерпят. Сформирана незабавно оперативна група иззела четирите банкноти по 50 лв. като доказателство за образуване на досъдебно производство по чл. 304А от НК срещу Н.Г. Срещу нея и Р.Р. е образувано бързо производство и за извършената кражба, а за двата случая е уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право