Арестуваха 53-годишен криминално проявен след опит за бягство от полицейска проверка

53-годишен криминално проявен пловдивчанин е задържан за 24 часа в ареста на Първо РУ на МВР след опит да избегне полицейска проверка. Около 23 часа в понеделник на "Кукленско шосе" в града под тепетата служители на моторизирано звено “Сигма” подали звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил "ФИАТ".

Вместо да изпълни полицейското разпореждане, шофьорът ускорил скоростта и продължил по пътя си. Минути по-късно последвалите го униформени забелязали в района на надлез "Родопи" фиата, катастрофирал и изоставен. При огледа полицаите открили в колата 2 ножици, тръборез и 65 м многожилни проводници. В хода на проверката било установено, че кабелите са откраднати от обект на електроразпределително дружество в района на град Стамболийски.

След кратко издирване избягалият шофьор е открит и задържан. По случая е образувано досъдебно производство и се изяснява съпричастността на мъжа към извършената кражба. Работата на разследващите продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право