Арестуваха 54-годишен за укриване на 13 откраднати ловни пушки и автомати

Районният съд в Първомай наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 54-годишния Петър Николов, който е привличен като обвиняем за вещно укривателство при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 215 ал. 2 точка 1,2 и 4 във връзка с ал. 1 във връзка с чл.29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разследването установило, че през месец август 2015 г. Петър Николов укрил в къща в село Татарево 13 ловни пушки и автомати от различни видове и големи количества боеприпаси, които били предмет на кражба от оръжеен магазин в Хасково, извършена през февруари 2014 г. За да заличат следите, крадците запалили магазина, а оръжията се появили на бял свят при обиск в къщата в Татарево на един от двамата заловени в края на октомври 2016 г. с близо 14 млн. фалшиво евро - Атанас Атанасов.

Впоследствие се оказало, че пушките и автоматите са укрити в дома му от Петър Николов. Той бе задържан за 24 часа на 15 декември, а Районна прокуратура-Първомай удължи ареста му до 72 часа и внесе искане в местния съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България