Арест за италианци, опитали да убият фен на "Ливърпул"

Двама фенове на „Рома“ са арестувани в Ливърпул заради подозрения в опит за убийство преди мача между двата отбора от полуфиналите на Шампионската лига. Запалянковците са участвали в сбиване, при което 53-годишен привърженик на „мърсисайдци“ е пострадал сериозно. В момента той е в болница в критично състояние.

Инцидентът е станал около час преди началния съдийски сигнал на двубоя. Римските фенове са нападнали група мъже, които са отивали към стадиона. Пострадалият англичанин е загубил съзнание, след като е бил удрян в главата с колани и по-тежки предмети.

„Двама италианци на възраст 25 и 26 години са арестувани заради подозрения в опит за убийство и откарани в полицейския участък, където ще бъдат разпитани от следователи“, обясни представител на полицията.

Задържани са общо 9 лица заради нападения, притежание на оръжия и нарушаване на обществения ред. От ръководството на „Ливърпул“ обявиха на сайта си, че са шокирани от случилото се. „Нашите мисли на първо място са насочени към жертвата и неговото семейство в този труден момент – пишат от клуба на своята интернет страница. - Ние ще им окажем пълна подкрепа.“

Феновете на домакините пък направиха зрелищно посрещане на клубния автобус към стадиона преди срещата. Привържениците запалиха много факли и хвърлиха димки, а при еуфорията пострадаха полицейски бусове. Английски фенове се покатериха на няколко бронирани превозни средства, като доста от тях останаха със спукани губи и надрана боя.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят