Арест за трима министри и един зам.-министър в Македония

Министерството на вътрешните работи на Македония съвместно с прокуратурата днес проведе акция за задържане на четирима бивши министри и заместник-министри във връзка с разследване за злоупотреба със служебно положение и разрешение за предоставяне на земеделска помощ и отдаване под наем на държавна земеделска земя. Така те са ощетили бюджета с 1,4 милиона евро.

Арестуваните са бившите министри на земеделието Ацо Спасеновски, Михаил Цветков и Люпчо Димовски, както и срещу заместник-министъра Кристиян Делев.

Четиримата, в качеството си на министри на земеделието, горите и водното стопанство и техните заместници, са сключили договори за отдаване под наем на земеделска земя за определен период, който не са разтрогнали, въпреки че арендаторите не са плащали лизинговата вноска. Това съобщават от Главната прокуратура за борба с организираната престъпност и корупцията, информира Канал 3.

"Това са около 584 договора за отдаване под наем на земеделска земя на различни места в цялата страна. Това е нанесло щети на бюджета на Република Македония в размер на 88 467 607 денари (над 1,4 млн. евро), информира прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа