Арест за 20-годишен крадец, осъждан 10 пъти

20-годишен младеж с дълго съдебно досие бе задържан под стража от Варненския окръжен съд по обвинение в кражба и теглене на пари от чужда банкова карта. 

Християн Хр. бил привлечен под наказателна отговорност на 15 октомври. Той ще отговаря за това, че задигнал вещи от лек автомобил и осъществил 3 транскакции с чужди банкови карти на стойност 137 лв. До момента младежът е осъждан 10 пъти за кражби, присвоявания и за съставяне на документи с невярно съдържание. Християн престъпвал закона,  за да си набави пари за дрога. Последното посегателство извършил в условията на изпитателен срок на присъда, по която трябвало да търпи пробация. 

Пред съда младият мъж заяви, че е тръгнал по лош път, но иска да се прибере при семейството си и да му помага. Затова помоли за по-лека мярка за неотклонение. Магистратите му отказаха с мотива, че е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвиждат до 8 г. лишаване от свобода. Въпреки липсата на опасност да се укрие, има риск  Християн да извърши отново престъпно деяние предвид справката му за съдимост, прецени съдът и остави крадеца зад решетките.
Определението може да се обжалва пред Апелативн съд - Варна.

Коментари

Задължително поле