Арест за 72-годишен хасковлия, обвинен в изнасилване на 13-годишно момиче

Съдът е Хасково остави в ареста 72-годишен мъж, обвинен в изнасилване на 13-годишно момиче, съобщиха от окръжната прокуратура.

До момента е установено, че на 12 април 2017 г., обвиняемият К.О. със сила и изплашване отвел 13-годишно момиче до дома си в хасковско село. Там отново със сила и заплашване осъществил с малолетно лице насилствен полов акт. Момичето е викало за помощ и е успяло да избяга от къщата на обвиняемия. За случая е бил подаден сигнал в полицията. Обвиняемият е задържан същия ден.

По делото са разпитани свидетели, назначена експертизи и др. С постановление от 13 април 2017 г. обвиняемият К.О. е бил привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 152 ал.4 т.1 във връзка с ал.1 т.2 от Наказателния кодекс, за което са предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

На 15 април 2017 г. с определение на Окръжен съд - Хасково по отношение на обвиняемия К.О. е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, който може да се обжалва пред Апелативен съд - Пловдив. Разследването по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право