Русия представи ракетата „нарушител“ на пакта със САЩ 9М729 накара Вашингтон да обяви, че излиза от подписания през 1987 г. договор с Москва

Швейцарският WWF с намеса в държавната политика за туризма „Зелената“ офшорка пробутва на Министерския съвет стар и манипулативен доклад за Пирин. Вместо ски предлагат археологически екскурзии и фото разходки

Висока лавинна опасност през следващите дни, ПСС съветва да бъдем внимателни в планината

Здравето опасно за българските лекари Поне четири са нападенията в спешни центрове последните дни

Ердоган: Развитието на отношенията между Русия и Турция влияе позитивно на регионалната сигурност

Депутатите узакониха проверки на публикации (обзор) Комисията за защита на личните данни има право да влиза в медии и да рови в компютрите на журналистите

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

Нинова покани Ахчиева в телевизията на БСП

3 млн. души губят акциите си от приватизацията АИКБ настояват да се оттегли предложението

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 януари 2019

Българско дружество купи банка в Молдова Холдинг “Доверие” взима 64% от Moldindconbank

GPS координати на всяка къща и блок Доброволно ще казваме религия, етнос и здравно състояние

Кери към Тръмп: Подайте оставка Спирането на работата на правителството било срамно

Путин: Русия и Турция продължават да реализират големи проекти и всичко върви по план

Връщат заменките с новия закон за земята Целият бранш против предложените от аграрното министерство промени

Арест по заповед на премиера

Едно разплакано смело момиче публикува писмо със снимка в интернет – снимка от ония, на които като народен любимец Бойко Борисов прегръща дете:

„Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Тогава попитахте брат ми какъв иска да стане и той отговори „футболист“. Ники беше убит преди месец, след като колата му бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал с 220 км/ч – 3 пъти над ограничението. На убиеца не е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е в страната. Нищо че преди години е убил жена на пешеходна пътека, условната му присъда е изтекла. Сега си кара тунингованата кола на свобода. Докато брат ми – футболист в Суворово и шампион по плажен футбол, лежи в гроба и ще остане завинаги на 23. Докога законът ще защитава тези, които го нарушават? Снимката е правена, когато бяхте главен секретар на МВР и думите ви бяха „Ние ги хващаме – те ги пускат.“ Сега вече даже не ги и хващате. Ники беше достоен син на недостойна за него държава. Дали ще почива в мир?“

Разтърсващо. Искрено. Пиарите на Борисов му докладват за написаното, което взривява фейсбук. Резултатът е забележителен – по заповед на Борисов виновният за катастрофата Фейтула Исмаил е незабавно арестуван, а главният прокурор и две министърки – на правосъдието и на полицията, са привикани в кабинета му, за да обещаят лично на майката и на сестрата на загиналия Ники, че законът ще се промени. Той е променян вече радикално по искане на майки в траур (една от тях даже Цветан Цветанов я направи депутатка)… но то се случи преди предишните избори и не ни е за него думата.

Сега по-скоро бихме искали да обсъдим арестите по заповед на Борисов. Те не са новина за първа страница.

Има-няма десетилетие, откакто едноличното правораздаване от страна на министър-председателя се възприема от народа като обичайно.

Искате примери? Отворете вестниците и сайтовете.

„По заповед на Борисов е арестуван бандитът, който през нощта преби възрастното семейство Мехмедалиеви от Камбурово в леглото, докато спи.“

„Да бъдат хванати до три дни! – заповяда Борисов по адрес на трима маскирани, които в с. Голям чардак вързали 75-годишен мъж и жена му, удряха ги, душиха ги, но намериха в къщата им пари и избягаха.“

Край на цитатите.

Има безброй дописки и тв репортажи за това как премиерът заповядва едни разбойници да бъдат хванати. Някой път го прави, като научава, че полицията се мотае, друг път след критики, че мафията в държавата му е недосегаема.

Казват, че и зрелищните арести, на които „МВР Пикчърс“ ни правеше през ден свидетели по едно време, били по негово разпореждане. Нали ги помните: „Абсолютен престъпник, на колене“, „ За Великден разпнахме трима!“, „Октоподи“, „Касоразбивачи“, „Медузи“. Но за тях не сме сигурни, тъй като не сме видели или чули Бойко да ги нарежда по телевизията.

Факт е, че когато задържаните в 7 от тия именити операции – бившият министър Николай Цонев, съдията Сантиров, Тенчо Попов, Борислав Гуцанов, Даниел Славов, Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците и др. осъдиха България, евросъдът мотивира присъдите не с императивите на Бойко, а с поразяващия език на помощника му Цветанов, тогава и министър на вътрешните работи.

Постфактум заповедта на премиер-министъра гласеше – полицаите да внимават, като връзват с белезници хора по бели гащи или плашат децата им посред нощ с автомати, или си правят селфита с маски по диваните, или по погрешка атакуват чужди дипломати. Тази заповед на първия ни държавник, както и други някои, макар и дадени на всеуслишание, не беше досущ изпълнена май? Ако знае някой със сигурност, нека да каже.

Като журналисти ние отразяваме редовно премиерските заповеди, но те не са една и две и не успяваме да проследим дали се изпълняват.

Нашият Бойко какво ли не заповядва!

Да се ревизират бензиностанциите, че се краде гориво, има сигнали за разхлабени пломби, укрити данъци!
Да се попълнят аварийно дупките по пътя за Карлово! Борисов минал оттам, потънал с джипа си в кратер и закъснял за откриването на пречиствателна станция!

Да се проверят Царските конюшни веднага! Да се види вярно ли е това, което Корнелия Нинова казва – че областният и зам.-областният управител (от РБ и ГЕРБ, но назначени от Бойко и двамата) продават 8 декара на пъпа на София по 90 лева квадрата!

Инспекторатите да инспектират обществените поръчки в министерствата, че миришат на рушвети и е срамота!

Става ли всичко това? Чат-пат става, но не и ако премиерът не заповяда.

Бъчварова да назначи пенсионери от МВР да пазят границата, защото младите са малко, пари и кандидати за назначение няма! Дадено! Но ако Борисов си затрае?

Ще рече някой: абе тия министри и приближените им чиновници от министерства, комисии и агенции, хиляди нахлебници – било то невежи или експерти – с какво например се занимават, когато премиерът нищо не им заповяда? Пресушават сигурно кани кафета и го чакат да каже. И треперят да не даде заповед да ги уволнят.
Той и такива заповеди дава, но повечето се заканва само, нали е добряк.

Към МВР: „Ще уволнявам полицейски шефове за контрабанда! Един месец имат да си подобрят работата!“ Тоя месец мина, а пазарите гъмжат от продавачки на цигари. Но това сега не е обект на коментар.

Към министрите: „Ако не върнете бонусите, дето сте си раздали, ще уволнявам! Краен срок – петък! Колко петъци минаха оттогава?“ Сега чакаме вторник – ден разделен за реформаторите. Като го доживеем, ще видим: дали Борисов  ще напъди министър Москов и министър Кунева и какво ще заповяда на депутатите на Цветанов да направят с квадратчето „Не подкрепям  никого“.

Кое е най-важното? То се вижда. Парламентът в парламентарната република България е затворен тези дни, но това не плаши никого. Защо? Защото имаме Борисов. По негова повеля нещата се случват – както винаги от 10 години насам, без значение какво си приказват „безделниците в Народното събрание“, както той безусловно ги назова. Да се обиждат, ако щат. Без Борисов да продума какво се случва у нас? Каквото и да е, не го знаем. По телевизията не го дават.

С оглед на конституцията е малко… неудобно да се каже, но Борисов и присъди издава: 400 години затвор за Янева и компания! „Ако на Цветанов са му дали 4 години ( за незаконно подслушване – б.а.), за това трябва да им дадат по 400 години, което са правили всичките по веригата – от съдията до последния, ако има съизмеримост“, повелява Борисов.

Висшият съдебен съвет веднъж реагира. С декларация: „Подобно поведение грубо нарушава принципа на разделение на властите и уронва авторитета на съдебната система. Изказвания в хода на висящи наказателни производства са явна форма на натиск и посегателство и спрямо независимостта на прокурорите и съдиите, и спрямо конституционно установения правов ред в България. Въпросите кои лица да бъдат привлечени към наказателна отговорност, за какви престъпления и каква наказателна репресия да бъде упражнена спрямо тях, са единствено от компетентността на съдебната власт!“ Дрън-дрън. Кой ще им го чете това?

Идат избори и електоратът се интересува за друго, например – какво ще заповяда г-н Борисов за квадратчето „Не избирам никого“ – дали да си остане в бюлетината.

Ама депутатите и министрите били обезличени заедно с институциите, дърли се опозицията. Борисов бил Бащицата на нацията, избрал ни бил и майка – Цецка Цачева. Че какво лошо в това? Да сме благодарни, че не получаваме цялото управление, което сме си избрали, а само това на министър-председателя.

Какво още ни трябва? Пари? Заплати? Борисов вече заповяда да се дадат – на миньорите, на учителите, на лекарите. И на пенсионерите даже. БСП и ДСБ се заяждат: предизборно било, купуване на гласове и тъй нататък. Каквото и да е, заповедта си е заповед. Само да не си я оттегли Бойко, както се закани на Кунева, като го ядоса Радан.

Кой знае, може би животът ни принадлежи на Бойко и това е, разсъждава във Фейсбук един български студент от Харвард. А може би принадлежи на Бог все пак? Или на външни сили – на Обама, на Меркел, на Путин, на Ердоган? Едно е сигурно – спукана ни е работата, ако не принадлежи и на самите нас.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (17)

 1. Изначално мисленето, манталитетът и обкръжението не е държавническо, а ръбойническо.
  Там е ключа от бараката.

  1. Анна, това казал Бойко, онова разпоредил Бойко, все във вратата на противника се опитваш да вкараш топката но с намигване. Но той бе разпоредил нещо и на Танов за Бирата. Премълчаваш го. А това си е чист автогол�, и за Бойко. Заркова, няма лошо ако Борисов е по-инициативен когато институциите не си вършат работата, но е професионално неетично във време на предизборна кампания да използвате газетата за черен пиар в полза на БСП, където Вашия син е член на Висшия съвет!

 2. Би било добре ГЕРБ да загубят президентските избори, а после и парламентарните. И в края на краищата ГЕРБ да последва съдбата на НДСВ. Но за съжаление, това ми се вижда трудна осъществимо. Не за друго, а защото тъкмо моралната поквара, бабаитлък, евтин тарикатлък на Борисов много се нравят на българския избирател. Тук политици, като Рейгън, Тачър, Чърчил никога не биха спечелили срещу Борисов. Тъпотата на избирателя възприема грубата сила, арогантността, бруталността като качества на истинския лидер. В България Борисов би бил победен, ако срещу него се състезава политик като Путин или Ердоган.

  1. А,защо няма заповед за арест на брадчеда на Бойко Радослав Иванов който за една панелка и декар в ботунец взима 2 декара в центара на люлин,защо

 3. Американците си имат своята мечта,своите неограничени възможности – САЩ,ние си имаме нашата мечта – Борисов.Всеки със стремежът си към щастие,чийто право е провъзгласил в Декларацията за независимост преди повече от два века бъдещият трети президент на САЩ Томас Джеферсън.

 4. ИЛИЯ БОЖИЛОВ Е ХИЛЯДИ , ХИЛЯДИ ПЪТИ ПРАВ КАТО ОБВИНЯВА АВТОРКАТА НА СТАТИЯТА АННА ЗАРКОВА В ЕТАКА ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ СРЕЩУ ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ .И НО В ПОЛЗА НА ДРУГА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛИ .ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА Е ЯСНА , КАКТО Е ЯСНА И ПОЗИЦИ ЯТА НА АВТОРКАТА .И ЕДИН ЗАКОНОМЕРЕН ВЪПРОС ? ИМА ЛИ ПРАВО НА ПОДОБНИ МАТЕРИАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ , С ТАКЪВ КОНТЕКС И СЪС ТАКАВА СКРИТА АНГАЖИРАНОСТ ?БОЙКО БОРИСОВ МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКЪВ , НО НИКОГА НЕ СЕ КРИЕ КАКТО ТОВА ПРАВЯТ ПОЧТИ ВСИЧКИ ОТ ОПОЗИЦИЯТА КОГАТО СА НА ВЛАСТ , А СЕГА ПИЩЯТ ДО НЕБЕСАТА .И НЕ ПОЕМАТ АНГАЖИМЕНТА .ЗА ТОВА ТРЯБВАТ ТОПКИ , ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ,ГОСПОДАРИ НА ВОПЛИТЕ И КЛЕВЕТИТЕ .

 5. Изобщо спукана ни е работата в псевдодържава, в която един самозабравил се полуневежа решава всичко и Той пуска и спира всичко, той нарежда на институциите, които никога не са били в такова унизително положение и парализирани, какво да правят, нарежда на МВР кого да арестува и резултатът е десетки присъди на Международния съд за правата на човека, с които България е осъдена да плати стотици хиляди евро обезщетения заради своеволията и нарушаването на законите от страна на Борисов и Цветанов през първия им мандат, които ще платят българите от данъците си. И най-важният резултат от тази еднолична самодейност на „най-големият експерт в държавата и то по всички въпроси“ (така Борисов определи себе си) е посочен в заглавие в днешния брой на „Труд“- „На икономиката нищо й няма,само малко е умряла“ .

 6. защо сме на?:

  * 222 – място по раждаемост в света
  * 3 – място по смъртност в света – невероятен РЕКОРД пред Афганистан и Сомалия!
  * последно място – по продължителност на живота в Европа
  * първо място по младежка безработица в Европа
  * последно място по доходи в Европа
  * първо място по корупция – в Европа
  * първо място по нещастие в света
  * 136 място по свобода на словото в света
  * 129-о място по пътища в света
  * 1во за най-мръсна Столица в Европа

  Търсят се отрговори на следните въпроси:

  1.Как в държави, в които се води война и в държави , в които по-голяма част от населението е заразено със спин имат по-малка смъртност от тази на България, а именно 15.8 на хиляда?
  2.Ние прости ли сме?
  3.Простотията става ли за управление на държава?
  4.Кой е виновен?
  5.Защо на никой не му пука за тази статистика?

  1. Защото мат`рялът е калпав, колега. Защото все друг му е виновен за несвършената или лошо свършената работа. Защото чака друг да го оправи – и в пряк, и в онзи, преносния смисъл.

 7. Изобщо не коментирам бързо , а просто пращам линк за доктрината Алън Дълес .

 8. Горната статистика е такава защото е изпълнена перфектно доктрината Алън Дълес – а в България в момента Бойко Методиев Борисов е негов пророк .

 9. Българин си в България в чужбина си бежанец каза:

  НЯМАШ ПРАВО ДА КОМЕНТИРАШ СЛЕД КАТО СИ В АМЕРИКА КОМЕНТИРАИ АМЕРИКА МИШКО ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН ВАСИЛ ЛЕВСКИ НЕ Е БИЛВ АМЕРИКА НИЕ ТУК СЕ БОРИМ ВИЕ МИШКУВАТЕ В АМЕРИКА И КВИ БЪЛГАРИ СТЕ БЕ РОДИТЕЛИТЕ ВИ УМИРАТ ОТ СТАРОСТ ПРАЗНИЦИ НЯМА С КОИ ДА СПОДЕЛЯТ ПРОДАЖНИЦИ БЪЛАРИТЕ СМЕ ТУК В БЪЛГАРИЯ АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И РАСТНА В ДНИ ВЕЛИКИ В СЛАВНО ВРЕМЕ СИН СЪМ НА ЗЕМЯ ПРЕКРАСТНА БЪЛАРИ В БЪЛГАРИЯ ДРУГОТО Е ПРЕДАТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.