Аржентинец като Кантона: ритна фен в лицето (ВИДЕО)

Помните ли „кралят на „Олд Трафорд“ Ерик Кантона, който отправи кунг-фу ритник на фена на "Кристъл Палас" Матю Симънс през 1995 г.? Тогава френският нападател не издържа провокациите отправени към него и се опита да се саморазправи с невъзпитаният футболен хулиган.

Историята пресъздава Себастиан Пол от "Аудакс Италиано", който нападна привърженик на "Универсидад Католика" в мач от чилийското първенство. "Аудакс" загуби гостуването си с 1:4, а изненадващо 28-годишният аржентинец не бе изгонен заради изцепката си, информира bTV. След срещата обаче Пол бе задържан от полицаите.

Преди 21 години футболистът на "Манчестър Юнайтед" се размина само с наказание, което го извади от игра за 8 месеца. Нападателят на чилийския тим може да бъде осъден на 2 години затвор, заради скандалната му проява срещу футболния запалянко, който най-вероятно го е предизвикал по време на двубоя.

Малко след срещата пострадалият фен Кристобал Асторкиса, пък обяви, че ще подаде официално оплакване срещу нападателя си. "Пол ме ритна в лицето. Качи се на парапета и ме нападна. Отивам да подам официално оплакване", каза привърженикът на "Универсидад".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят