Аржентинско танго в Пловдив с „El Cachivache Quinteto”

Една от най-популярните аржентински танго групи в момента в Латинска Америка - квинтетът от Буенос Айрес „El Cachivache Quinteto”, ще гастролира тази сряда в Пловдив, където ще изнесе концерт на сцената на лятно кино „Орфей” в подножието на Небет тепе.

Музикантите от столицата на Аржентина се отличават с модерни композиции и оригинални танго аранжименти и вече имат издадени 6 албума. „Ел Качиваче” са Вито Вентурино - китара, Пабло Монтанели - пиано, Нико Франко - цигулка, Пача Мендес - контрабас и Адриано де Вита - бандонеон. Те са отдавна признати на световната музикална сцена от меломани, танцьори и танго почитатели и присъстват неизменно в програмите на всички големи танго фестивали по света. 

Концертът им в Пловдив на 6 юли е част от европейското турне на групата и ще поднесе несравнимата страст на тангото на жителите и гостите на бъдещата Европейска столица на културата – 2019 година.

Билети от 20 лева на предварителна продажба може да се закупят на касата на Община Пловдив на Главната улица, а в деня на концерта и на място пред лятно кино „Орфей” цената им ще е по 25 лева, съобщиха организаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България