Ариен Робен пише история

Ариен Робен написа история при победата на „Байерн“ с 3:1 над „Борусия“ (Дортмунд) в мач, показал тоталната баварска доминация в Бундеслигата. Холандското крило вкара 93-ия си гол за шампионите, с което е най-резултатният чужденец в историята им. Досега Робен делеше първото място с бразилеца Джоване Елбер. Но има сериозна конкуренция. Роберт Левандовски заби срещу „Борусия“ по уникален начин с пета и вече има 88 гола за „Байерн“. Робен трябва много да наваксва, за да издържи полската мощ. От активните футболисти в полезрението му е и Франк Рибери, но той е с „едва“ 75 попадения.

„Човек трябва да си върши работата – каза Робен, отбелязал марково с левия крак. - Преди хората казваха, че Филип Лам подава на Робен, той бие и гол. Сега същото прави Джошуа Кимих. После Робен подава на Левандовски и гол. Инстинкт е.“

„Ариен е пример за футболист“, отсече треньорът Юп Хайнкес, който вече има 7 победи в 7 мача, откакто се върна в „Байерн“. Треньорът наложи вето върху евентуален трансфер на Матс Хумелс. А Робен явно може да е сигурен за още един договор с баварците следващото лято. Не същата обаче е съдбата на Рибери, който вероятно ще си тръгне или просто ще прекрати кариерата си.

Срещу „Борусия“ баварците дадоха и две жертви. Заради контузии бяха сменени Дейвид Алаба и Хави Мартинес. А дортмунският тим вече е в тотална криза – загуби четвърти пореден мач в Бундеслигата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят