Ариен Робен: Трансферът ми в "Байерн" беше крачка назад

Една от мегазвездите на германския шампион "Байерн Мюнхен" Ариен Робен се изказа не особено ласкаво за баварците, признавайки, че не е искал да играе за баварците и това е било крачка назад в кариерата му.

Холандецът премина в "Байерн" през 2009 година от "Реал Мадрид", а сега играчът издаде, че това не е било неговото желание.

"Трансферът ми в "Байерн" беше крачка назад. Беше странно лято, когато Флорентино Перес се завърна. Тогава имаше много нови попълнения. Кристиано Роналдо, Кака, Карим Бензема и Шаби Алонсо дойдоха за много пари в Мадрид", призна Робен пред Fox Sports.

"Казаха ми, че клубът би могъл да направи пари, ако ме продаде. Аз обаче не исках да си тръгвам. Гледах към най-добрата подготовка в живота ми, но така и не получих шанс. Трябваше да взема решение. Имаше контакт с Байерн, но решението беше трудно, най-трудното в моя живот. "Байерн" тогава не беше сред европейските грандове, а днес е различно. За мен това бе крачка назад. Накрая подписах, защото отборът направи всичко по силите си да ме убеди. Луис ван Гаал (б.р. тогавашен треньор на Байерн) също беше аргумент за това. ", допълни холандецът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят