Армейски имоти в руини застрашават жители на Търново

От изоставените помещения в жилищен блок се сипят стъкла, зидария и са превърнати в бунища

Имоти на Министерството на отбраната, които са на приземния етаж на жилищен блок на ул."Симеон Велики" 1 в един от най-оживените квартали "Колю Фичето" във Велико Търново от години са изоставени и се рушат.

Четирите залепени за фасадата на кооперацията помещения са грозна гледка за живущите и минувачите. Освен това постройките се разпадат и са опасни. Покривите им се натаяват с вода при дъжд и наводняват подземните гаражи на обитателите на блока. Прозорците са потрошени и от дограмите стърчат остри стъкла. Освен това зидарията се сипе върху главите на преминаващите в близост. Изоставените армейски помещения са се превърнали в свърталища на клошари и бездомни кучета и котки. Пълни са с боклуци и крият опасност от разпространение на зарази и паразити.

"Това е безобразие! Когато преди години купувахме жилищата си в блока, който се обитава от бивши и настоящи военнослужещи, не ни позволиха да платим четирите помещения и да ги стопанисваме. Сега са зарязани и се разпадат, но и крият риск за здравето и живота на деца и възрастни. Обърнахме се за съдействие към общината, но се оказа, че са собственост на Министерството на отбраната. Ведомството спешно трябва да предприеме мерки за обезопасяването на постройките. Смятаме да сезираме и прокуратурата за проявяваната от години безстопанственост", категорични са гневни обитатели на кооперацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България