Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

Арменците в Пловдив с благотворителен базар в помощ на свои сънародници

Арменската общност в Пловдив организира днес благотворителен кулинарен базар на домашно приготвени традиционни национални специалитети, който ще се проведе в редакцията на вестник “Вахан”. Набраните от Коледния базар средства заедно с набор хранителни продукти ще бъдат раздадени на арменци със сериозни заболявания, временна и трайна нетрудоспособност и тежко финансово положение, за да могат и те да посрещнат достойно предстоящите светли празници. “Всеки със своето участие на базара става съпричастен с радостта на нуждаещия се от подкрепа”, призовават организаторите от Арменско благотворително дружество “ХОМ”, клон “Сосе Майриг” – Пловдив.

Арменската кухня е призната за една от най-древните на Земята, а последните археологически разкопки доказват, че още преди повече от 2500 г. около Ереван вече пекат квасен хляб. От дълбока древност идва и толкова популярното днес блюдо като шашлика. На възраст над 1500 години е и рибното ястие кутап. Технологията на готвене в тази малка планинска страна често е сложна и трудоемка, а рецептите с мляно месо, риба и пълнени зеленчуци са безброй. Ястията се отличават с пикантен вкус, тъй като любими подправки на арменските домакини са пиперът, чесънът, кимионът и много зелени тревисти растения. Арменците обичат да солят ястията си повече, отколкото сме свикнали в България. Този този по-специален вкус се обяснява с климатичните особености.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете