На 24 септември 2018 да почерпят

Европейската седмица на спорта започна Любо Ганев и златни момичета бяха на откриването в Борисовата градина

Тодор Неделев: Сега пак ще кажат, че сме дали мача на „Лудогорец“

Задържаха мъж с електрошоков пистолет пред Бъкингамския дворец

Оставиха в ареста адвоката, сочен за организатор на обира в Роженския манастир

ЕС разработва нови мерки за запазване на сътрудничеството с Иран

Над 440 мигранти са спасени край южните брегове на Испания

Голям пожар бушува край град Баня Огънят се простира на площ от над 500 декара

Почина актрисата Росица Данаилова

Ограничават скоростта в неравния участък на магистрала „Тракия“ край Стара Загора

Оливия Уайлд: Без месо и повече спорт Най-важният съвет е “пийте много вода"

Калоян Паргов: Фашизъм в България е имало и наш дълг да се противопоставим на това да не се повтори

Бургазлия спечели над 7 милиона лева джакпот от тотото

Силен вятър нахлува в страната утре Обявен е жълт код за 23 области

Захариева към българската общност в Монреал: Вие сте най-добрите ни посланици

Арменците в Пловдив с благотворителен базар в помощ на свои сънародници

Арменската общност в Пловдив организира днес благотворителен кулинарен базар на домашно приготвени традиционни национални специалитети, който ще се проведе в редакцията на вестник „Вахан“. Набраните от Коледния базар средства заедно с набор хранителни продукти ще бъдат раздадени на арменци със сериозни заболявания, временна и трайна нетрудоспособност и тежко финансово положение, за да могат и те да посрещнат достойно предстоящите светли празници. „Всеки със своето участие на базара става съпричастен с радостта на нуждаещия се от подкрепа“, призовават организаторите от Арменско благотворително дружество „ХОМ“, клон „Сосе Майриг“ – Пловдив.

Арменската кухня е призната за една от най-древните на Земята, а последните археологически разкопки доказват, че още преди повече от 2500 г. около Ереван вече пекат квасен хляб. От дълбока древност идва и толкова популярното днес блюдо като шашлика. На възраст над 1500 години е и рибното ястие кутап. Технологията на готвене в тази малка планинска страна често е сложна и трудоемка, а рецептите с мляно месо, риба и пълнени зеленчуци са безброй. Ястията се отличават с пикантен вкус, тъй като любими подправки на арменските домакини са пиперът, чесънът, кимионът и много зелени тревисти растения. Арменците обичат да солят ястията си повече, отколкото сме свикнали в България. Този този по-специален вкус се обяснява с климатичните особености.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.