Риболовен кораб се блъсна в балчишкото пристанище

Любо Киров и Deep Zone Project ще веселят варненци в новогодишната нощ

Плиска привлича туристи с виртуален пътеводител и каталог

Купуват повече къщи от големи апартаменти Променят се желанията на хората с високи доходи

Нено Димов: Сключени са договори за 50% от бюджета на ОПОС

Шест месеца затвор за мъж, пребил и ограбил бивш затворник

Илияна Йотова разговаря с вицепрезидента на „Европа ностра“ Пийт Яспърт

Втора телефонна измама преди празниците в Попово

Бургас и Благоевград ще изграждат анаеробни инсталации за разделно събрани биоразградими отпадъци

Трима пешеходци пострадаха за часове във Варна

“Труд“ с две годишни награди от Столична библиотека (СНИМКИ) Проф. Николай Овчаров бе отличен за най-четен автор

София ще има нов квартал с жилища за 12 000 души

Полски ТИР блъсна отзад „Мерцедес“ в Благоевград, няма ранени

Настаниха в психодиспансер 25-годишния мъж, ранил с нож трима полицаи край Стара Загора 

Синдикати и работодатели в спор за минималната заплата и нощния труд

Арменците в Пловдив с благотворителен базар в помощ на свои сънародници

Арменската общност в Пловдив организира днес благотворителен кулинарен базар на домашно приготвени традиционни национални специалитети, който ще се проведе в редакцията на вестник „Вахан“. Набраните от Коледния базар средства заедно с набор хранителни продукти ще бъдат раздадени на арменци със сериозни заболявания, временна и трайна нетрудоспособност и тежко финансово положение, за да могат и те да посрещнат достойно предстоящите светли празници. „Всеки със своето участие на базара става съпричастен с радостта на нуждаещия се от подкрепа“, призовават организаторите от Арменско благотворително дружество „ХОМ“, клон „Сосе Майриг“ – Пловдив.

Арменската кухня е призната за една от най-древните на Земята, а последните археологически разкопки доказват, че още преди повече от 2500 г. около Ереван вече пекат квасен хляб. От дълбока древност идва и толкова популярното днес блюдо като шашлика. На възраст над 1500 години е и рибното ястие кутап. Технологията на готвене в тази малка планинска страна често е сложна и трудоемка, а рецептите с мляно месо, риба и пълнени зеленчуци са безброй. Ястията се отличават с пикантен вкус, тъй като любими подправки на арменските домакини са пиперът, чесънът, кимионът и много зелени тревисти растения. Арменците обичат да солят ястията си повече, отколкото сме свикнали в България. Този този по-специален вкус се обяснява с климатичните особености.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.