Кола се запали при задвижване

Бразилецът Маркиньос, бивш национал на България, ексклузивно пред „Труд“: ЦСКА върви нагоре

Спипаха трима столичани в момент на предлагане на дрога

Със сензорна система ще ловят изстрели на бракониери в НП “Пирин“

Арестуваха две българки в Милано заради обир на студентка

60-годишна жена се хвърли от скала

Подобрява се състоянието на момичето, блъснато от джип на столичен булевард

От МВР не потвърждават информацията за пътен инцидент на спирка в София

Няма опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Диана Ковачева: Омбудсманът е винаги на страната на гражданите

Роудстър за 1,7 млн. евро без покрив и челно стъкло McLaren Elva ускорява до 200 км/ч за по-малко от 7 секунди

МВР с масови проверки по пътищата заради катастрофите в последните дни

Пророк Йоло “Библия на българите и човечеството” влезе в сакралната книжнина

Ново земетресение с магнитуд от 4,5 в Албания

Броят на жертвите от изригването на вулкана в Нова Зеландия достигна 16 души

Арменците в Пловдив с благотворителен базар в помощ на свои сънародници

Арменската общност в Пловдив организира днес благотворителен кулинарен базар на домашно приготвени традиционни национални специалитети, който ще се проведе в редакцията на вестник „Вахан“. Набраните от Коледния базар средства заедно с набор хранителни продукти ще бъдат раздадени на арменци със сериозни заболявания, временна и трайна нетрудоспособност и тежко финансово положение, за да могат и те да посрещнат достойно предстоящите светли празници. „Всеки със своето участие на базара става съпричастен с радостта на нуждаещия се от подкрепа“, призовават организаторите от Арменско благотворително дружество „ХОМ“, клон „Сосе Майриг“ – Пловдив.

Арменската кухня е призната за една от най-древните на Земята, а последните археологически разкопки доказват, че още преди повече от 2500 г. около Ереван вече пекат квасен хляб. От дълбока древност идва и толкова популярното днес блюдо като шашлика. На възраст над 1500 години е и рибното ястие кутап. Технологията на готвене в тази малка планинска страна често е сложна и трудоемка, а рецептите с мляно месо, риба и пълнени зеленчуци са безброй. Ястията се отличават с пикантен вкус, тъй като любими подправки на арменските домакини са пиперът, чесънът, кимионът и много зелени тревисти растения. Арменците обичат да солят ястията си повече, отколкото сме свикнали в България. Този този по-специален вкус се обяснява с климатичните особености.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.