„Армията” обсадена, търгът пропадна

 

Още един ураганен ден на „Българска армия”! Стотици фенове, въоръжени до зъби полицаи. Често явление в най-новата история на гранда. Вече обаче изглежда напълно ясно за кое ЦСКА бият сърцата на почти всички „червени” фенове. Какво се случи в задочния мач ЦСКА - ЦСКА 1948? И двата клуба искат да купят емблемата на фалиралия ПФК ЦСКА АД. От името на елитния „червен” тим лично собственикът Гриша Ганчев подаде документите. Бизнесменът бе посрещнат с бурни аплодисменти от стотици събрали се на „Армията” запалянковци. Крайно решени да спрат всеки друг желаещ да наследи историята на най-успелия български клуб. Някои ще кажат - не е демократично.

3601-1

Но другият кандидат - Никола Газдов, е изпълнителен директор на създаден от малка група фенове аматьорски клуб, играещ в най-ниското ниво на футбола ни. И звучи наистина странно кой всъщност би финансирал участие в търг, в който началната цена е на 1,5 млн. лева. Досега поне никой бизнесмен не се е оприличил като благодетел на ЦСКА 1948. В търга заявка за участие бяха обявили още две фирми, които нямат нищо общо със спорта. Когато Газдов дойде на „Армията”, бе обиколен от 50-ина полицаи. Феновете искаха да го линчуват. Обиждаха грубо и майка му, която е един от директорите в „Лудогорец”. С жива верига запалянковците не пуснаха Газдов и полицаите да стигнат до административната сграда, където вече бяха Ганчев и синдик Дора Милева. След като стана 14 ч и срокът за внасяне на документи приключи, Газдов си тръгна, а с него и полицаите. Час по-късно бе обявено, че търгът се отлага, което предизвика гнева на Ганчев. Най-вероятно ще е поне след две седмици, а вследствие на последните събития Милева подаде оставка и трябва да бъде назначен друг синдик.

Имаше търг - каза Ганчев на излизане. - Някои не пожелаха да влязат, направиха панаири. Ние си подадохме документите. Госпожата обаче решила да обяви търга за провален. Не бил осигурен достъп. Полицаите осигуриха достъп и всичко. Има големи комплексари във футбола. Кого визирам? Да не сте паднали от небето? С кого да се боря? ЦСКА е тук, ЦСКА са хората. Единият човек беше тук, а другите две фирми - на Националния стадион. Ако той беше успял да влезе, а той не искаше, щеше да каже, че другите не били допуснати. Явно ЦСКА ги тревожи. И другите отбори имат дългове, но нас ни правиха да играем по села и паланки. Ние ще подадем документи и за следващия търг. Не знам дали Домусчиев стои зад нещо.”

Коментари

Задължително поле