“Армията“ става най-екологичният проект

Новият стадион „Българска армия“ ще е може би най-екологичният мащабен проект в България. А предизвикателството е огромно – арената се намира в Борисовата градина. В четвъртък вечер влезе първата тежка техника, която ще започне работа. Нарочно това се случи в късни доби, за да не бъде нарушено спокойствието на посетителите на парка. Разположени са багери, фадроми, камиони и фургони на площадката, обясни официално ЦСКА.
„При навлизането на машините от обекта към градската част техните гуми и шасита ще бъдат щателно почиствани, за да се избегне замърсяване – пише още клубът. - Около месец ще отнеме целият процес по изкопна дейност и подготовка за монтаж на стоманобетонните конструкции. Те вече се изработват извън зоната на парка в завод на изпълнителя „Главболгарстрой“, за да могат да бъдат монтирани, без да създават неудобство на столичани.“
ЦСКА потвърди, че реновационните дейности по стадиона ще отнемат 12 месеца. Всичко трябва да е напълно готово след година и половина. ЦСКА ще освободи 40 декара за обществено ползване в Борисовата градина. Ще създаде зелени площи и ще засади над 300 нови дървета.
Последният мач на стария стадион „Българска армия“ беше на 10 декември миналата година. А само за три месеца през пролетта и лятото арената беше демонтирана отново при възможно най-добри екологични методи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ