На 20 ноември 2018 да почерпят

2500 евро/кв. в най-желания жилищен район на София В центъра има сделки за 2000 евро/кв.м.

Жълт код за сняг и поледици в осем области на страната утре

Владо Николов се завръща във „Фермата“

Жалко! Националният стадион остана празен за мача на годината

Магнитски може да е бил отровен

Четиримата пострадали при дерайлирането на влака са без опасност за живота

Алергии мъчат 40% от българите Случаите на белодробна недостатъчност зачестяват

Трети сме в ЕС по пренаселени квартири Това е основа за сериозно развитие на пазара през следващите години, смятат брокери

Двама полицаи пострадаха при катастрофа с патрулка в столицата

Армията иска оферти за нови кораби Седем държави се включват в търга

Памела Андерсън се обиди на премиер

Университетската болница в Стара Загора остана без парно

Този протест отдавна не е на майките Той е на една болна жена, която продаде душата си, бог знае на кого, написа една от лидерките на протеста

Шофьор разби с юмрук прозореца на кола след спор за предимство

Армията търси да назначи 32 алпинисти Срокът за подаване на документи е до 7 ноември т.г.

Службата на бойците от Смолян преминава в сурови планински условия.

Пехотата обяви конкурс за свободни длъжности за войници, който трябва да се заемат от мераклии от цивилния живот с висше или средно образование. Най-много са вакантните места за 101-ви алпийски батальон в Смолян, тъй като от 1 декември т.г. батальонът се разраства в полк. Затова там трябва да бъдат попълнени 73 свободни места. Длъжносттите на 32 от тях са записани като специалност “алпинист”.

Освен в Смолян, мераклии за платении бойци се търсят в гарнизоните в още пет града- Асеновград, Благоевград, Враца, София и Ямбол. Общо обявените войнишки длъжности в шестте гарнизона са 188. Крайният срок за подаване на документи в окръжията по места е 7 ноември, като изпитите са от 5 до 16 февруари догодина.

Конкурсът включва изпит по физическа подготовка чрез покриване на нормативи по възрастов признак в няколко дисциплини. Другата бариера за желаещите е тестът за обща култура чрез посочване на верния отговор на 100 въпроса от различни области на знанието. Тук изискването е да се отговори правилно на минимум 50% от въпросите. Накрая с успешно представилите се следва събеседване.

Преди да се явят на конкурса обаче кандидатите са длъжни да преминат през медицинска комисия във ВМА, която издава документ за годност за военна служба.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.