"Арсенал" вдига заплатата на Йозил

Арсен Венгер, мениджърът на "Арсенал", ще даде исканата от Месут Йозил заплата, за да остане германския национал в тима. Френският наставник прави последен отчаят опит да задържи другата голяма звезда и любимец на феновете на стадион "Емиратс".

В началото на седмицата Алексис Санчес напусна в посока "Манчестър Юнайтед" след като не успя да се договори с Венгер. Йозил иска седмично възнаграждение от 344 хиляди евро. Преди напускането на Санчес не се виждаше начин Венгер да отстъпи пред подобно желание. Мениджърът не желае да се стига до раздор в съблекалнята, тъй като останалите играчи взимат драстично по-малко пари. По всичко личи обаче, че треньорът е променил вижданията си и е готов да увеличи възнаграждението на халфа. Към момента Йозил прибира 286 000 евро. Но ако, все пак, не се стигне до договорка, халфът ще напусне "Арсенал" в края на сезона, тъй като договорът му е до края на месец юни.

На Острова все по-усилено се говори, че "артилеристите" са на път да договорят Риад Марез. Асът на "Лестър" изгледа от трибуните на "Емиратс" победата на "Арсенал" над "Челси" с 2:1 в полуфинална среща реванш в турнира „Карабао къп“. Играчите на Арсен Венгер си осигуриха мач за трофея след щастливи голове на Шкодран Мустафи и Гранит Джака, паднали след рикошети.

Трофеят единственият, който липсва в колекцията на мениджъра Арсен Венгер. Под негово ръководство „Арсенал“ игра два финала – през 2007 и 2011 година, но не е успя да ги спечели.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят