„Арсенал“ в София с головата машина

„Арсенал“ идва с головата си машина Оливие Жиру за мача от груповата фаза на Шампионската лига с „Лудогорец“. Френският национал имаше травма на палеца и отсъства месец от терените. Жиру, който стана голмайстор на „Арсенал“ през миналия сезон във Висшата лига с 16 попадения, се завърна срещу „Рединг“ в мач за Купата на Англия, като игра по-малко от половин час. Арсен Венгер призна, че ще разчита на Жиру срещу „Лудогорец“ във вторник.

„Той и Аарън Рамзи са готови да се завърнат в състава - каза мениджърът на „артилеристите“. - Имаме някои неясноти около Тио Уолкот, Начо Монреал и Санти Касорла, които ще минат фитнест-тестове и след това ще преценим дали ще пътуват за София. Лошата новина е, че загубихме Лукас Перес за дълго време“.

Испанският нападател получи контузия в глезена срещу „Рединг“ и ще се възстановява 6 седмици. Алекс Окслейд-Чембърлейн, който вкара и двата гола за победата с 2:0 за купата, може да започне като титуляр на „Васил Левски“ .

„Той е далеч от титулярното място, но игра силно и може да започне в София, защото този мач е важен за нас“, довери още Венгер.

Дни преди мача с „Арсенал“, българският шампион „Лудогорец“ се похвали с нов фен клуб. Той бе открит в село Каменар. На събитието присъстваха треньора Георги Дерменджиев и част от играчите, които бяха посрещнати от боядисаната в зелено... кобила Марта. На животното беше изписана буквата „Л“ с безвреден спрей, но изсипалият се в селцето дъжд поизми зелената боя от нечифтокопитния бозайник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ