„Арсенал“ си хареса италианец за мениджър

Juventus' coach Massimiliano Allegri reacts during the UEFA Champions League football match Juventus Vs GNK Dinamo Zagreb on December 7, 2016 at the 'Juventus Stadium' in Turin. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO

 

Ръководството на „Арсенал“ си хареса Масимилиано Алегри от „Ювентус“ за бъдещ мениджър. Италианският специалист се представя впечатляващо начело на „бианконерите“, където работи от 2014 година насам. 49-годишният тактик е и последният наставник, успял да направи „Милан“ шампион. От своя страна „артилеристите“ все още не са решили кой да води тима през следващия сезон. Договорът на Арсен Венгер изтича в края на сезона и все още не е ясно дали ще продължи да работи на „Емирейтс“.

В Италия пък „Гадзета дело спорт“ съобщава, че ръководството на „Ювентус“ на свой ред също умува за треньорска рокада. Шефовете на „бианконерите“ са на мнение, че след края на шампионата в Серия А ще бъде идеалният момент за подобни действия.

Спрягани за наследници на Алегри са Пауло Соуса от „Фиорентина“, бившият наставник на Димитър Бербатов в „Монако“ Леонардо Жардим и Еузебио Ди Франческо от „Сасуоло“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини