Арсен Венгер е европейският неудачник

Има един треньор в света, който е загубил финали във всички евротурнири – Шампионска лига/КЕШ, Лига Европа/Купата на УЕФА и несъществуващия вече КНК. Името му е Арсен Венгер.

Повече от 80 минути неговият „Арсенал” игра с човек повече в домакинството срещу „Атлетико” в първи полуфинал на Лига Европа и завърши само 1:1. Всичко бе по френски – Венгер, авторът на първия гол за англичаните Александър Лаказат и изравняването на Антоан Гризман. А Диего Симеоне, наставникът на „Атлетико”, показа мрачното си лице в Лондон. Неговият играч Симе Върсалко бе изгонен още в 10-ата минута. Почти веднага след това Симеоне бе пратен на трибуните заради гневните си реакции към съдиите. До него се гневеше помощникът му Херман Бургос, вратар с 30 мача за Аржентина. Освен че сега участва в рокбанда, е и един от най-бурните край страничната линия. Веднъж каза на Жозе Моуриньо: „Ще ти отрежа главата!”

Арсенал” бе по-добрият отбор на „Емирейтс”. Сега трябва да стане първият, който се разписва на новия стадион „Уанда Метрополитан” в Париж, за да оцелее мечтата за титла. Никой от 12-те отбора, гостували на „Атлетико” през сезона, не успя да опъне мрежата.

22 години Венгер чака европейски трофей с „Арсенал”. През 2000 година стигна до финал с „Галатасарай” в Копенхаген. Турците завършиха с 9 души, изгонен бе и голямата звезда Георге Хаджи. Накрая „Галатасарай” ликува с дузпи. Последва и финал в Шампионската лига през 2006-а. Тогава „Арсенал” загуби с 1:2 в Париж от „Барселона”. Първият финал на Венгер е в КНК. През 1992 година като треньор на „Монако” губи дуела от „Вердер” с 0:2.

Това е най-лошият резултат за нас – призна Венгер след 1:1 с „Атлетико”. – Трябва да гледаме само нас. Знам, че можем да спечелим в Мадрид.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят