Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Арестуваха пияна кюстендилка, карала крадено такси в насрещното на магистрала “Струма“

Министрите на вътрешните работи на България и Северна Македония раздаваха флаери срещу корупцията на ГКПП-Станке Лисичково

Прокуратурата за доклада на ЕК: Обективно и по достойнство са оценени усилията в областта на съдебната реформа

Арт галерия „Нюанс“ представя „За времето “

На 24 април  арт галерия  „Нюанс“  представя живописната  изложба на Гергана Минкова – “За времето”. Актрактивната екзпозиция може да бъде вдияна в столицата до 5 май.

Темата за планината, за времето и  себепознанието  вълнуват  дълбоко  авторката . Картините й  са своеобразни  търсения и разсъждения. Емоции  породени от  светлината по  билото , която разделя два свята – на планината и  времето отвъд нея, на видимо  и  невидимо. Мисли  за планината, която загатва само целта, но пътя  към  нея е всъщност  път навътре  към себе си. Връзката с планината такава каквато   е –  мощ, която   се чувства, но никой не може да обясни.

Гергана Минкова е родена през 1981г. в гр. Пазарджик. След завършване на средното си образование следва в Частна Академия “ Жул Паскин “. През 2001г. е  приета в Националната Художествена Академия, специалност Живопис в ателието на акад .Св.Русев, проф. Ив. Мирчев и про ф. Д. Минчева. През 2007г. се дипломира в  НХА със степен магистър. Член на СБХ. Награди и номинации : 2012г. Заслужава  номинация от конкурс на “ Алианц“ България, за Живопис. 2008г. – Втора награда от конкурс за Живопис на Фондация  “ Св.Св. Кирил и Методий “ ,2005г. – Награда за Живопис – Едногодишна стипендия, Конкурс на Globul – Галерия на българските таланти,2002г. – Награда от конкурс за Живопис на Фондация  “ Райна Кабаиванска “ .Има няколко самостоятелни изложби и множество участия в общи  изложби и пленери.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.