Арт инсталация в Нова Загора за абитуриентите

Десетки чадъри в ярки цветове бяха монтирани на пешеходната зона в Нова Загора. Нестандартната арт инсталация радва жителите и гостите на града. Тя е подарък от общината послучай 24 май, приятна изненада за празника на абитуриентите, техните учители и деятелите на културата.

Атрактивната украса е разположена между градския площад и многофункционалната спортна зала „Младост”.  „Тя е още един красив щрих, който допълва пролетната промяна в Нова Загора заедно с новите цветни лехи. Арт инсталацията е по идея на зам.-кмета Светла Стоянова. Убеден съм, че тази нова украса ще се превърне в любим акцент за новозагорци и посетителите на града по време на тържествата за деня на българската писменост, на светите братя Кирил и Методий” – заяви кметът Николай Грозев.

Разкрасяването предшества двата традиционни приема на градоначалника за 24 май. В Клуба на дейците на културата той посрещна учители и деятели на културата. Благодари им за труда, за постиженията на новозагорските деца на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания. Гост на събитието бе народният представител от ГЕРБ Галя Захариева. Тя е от Нова Загора, учител по професия, бивш зам.-кмет по образованието. Двамата с кмета наградиха изявени преподаватели.

Кметът Грозев организира прием и за най-добрите зрелостници от средните училища в града. Приемът ще се състои тази вечер в английския двор на сградата на общината. В края на вечерта на абитуриентите ще бъдат връчени  подаръци. Всеки от тях ще получи снимка с кмета за спомен от празника и лично послание от него – казаха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България